Spectaculaire Lasershow Ald & Nij

In de nacht van oud- en nieuw is in Augustinusga op spectaculaire wijze ‘Kultureel Haaddoarp 2018’ (van Achtkarspelen) van start gegaan.

Rond 00.30 uur opende burgemeester Gerbrandy het gebeuren door een korte toespraak voor de vele bezoekers die op het gebeuren afgekomen waren. Naast complimenten voor het dorp en de organisatie refereerde hij ook aan de vele activiteiten die in 2018 op stapel staan vanwege het feit dat Friesland dit jaar wereldwijd in de belangstelling staat qua cultuur en culturele activiteiten.

Augustinusga zelf staat in 2018 in het teken van het 250ste geboortejaar van de schilder Willem Bartel van der Kooi. Deze schilder heeft vele bekende tijdgenoten vereeuwigd, waaronder leden van het koninklijk huis. Zijn werk is in vele musea ondergebracht zoals het Fries Museum. In Augustinusga zal in 2018 onder andere een iepenloftspul te zien zijn over de schilder.

Na deze toespraak opende hij, middels een druk op de rode knop, de lasershow waar vele bewoners op af waren gekomen. De show zelf was een prachtig spektakel van beelden uit het dorp die middels lasertechniek bewerkt waren, gecombineerd met prachtige muziek en laserstralen die de omgeving een sprookjesachtig aanzien gaven. Het was duidelijk te merken dat de aanwezigen dit een bijzondere ervaring vonden. Na afloop van de show, die meer dan twintig minuten duurde, klonk er dan ook een terecht applaus voor de mensen van het bedrijf DTL die de show verzorgden en de sponsoren die de show mede mogelijk maakten.

Vervolgens gingen de deuren van Café Stynsgea open waar tot de kleine uurtjes werd gefeest.  Augustinusga kijkt terug op een geslaagde start van 2018 met een mooie opening van ‘Kultureel Haaddoarp’.

One thought on “Spectaculaire Lasershow Ald & Nij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *