Bijzondere raadsvergadering als start Cultureel Hoofddorp

Gisteren was het een bijzondere happening in de kerk van Augustinusga. Er vond een raadsvergadering van Gemeente Achtkarspelen plaats waarbij de raadsleden en het college waren gekleed in de tijd van Willem Bartel van der Kooi, zo’n 250 jaar geleden.

De avond begon met de dorpsomroeper die alle inwoners van Stynsgea uitnodigde om naar de Augustinikerk te komen. Rond 19.00 uur kwamen alle raadsleden in gehuld in de kleding van weleer de kerk binnenlopen, waarna gezamenlijk de Wâldsang werd gezongen. Burgemeester Gerbrandy overhandigde vervolgens aan ‘Willem Bartel van der Kooi’ een perkamentrol waarin Stynsgea officieel werd uitgeroepen tot Kultureel Haaddoarp van Achtkarspelen. Ook ontving de voorzitter van Dorpsbelang een mooie banier voor op het Abrahamsplein.

Voordat de reguliere raadsvergadering startte, werden de aanwezigen getrakteerd op muziekstukken van De Bazuin, een dichtlied van Meindert Talma over WB van der Kooi, een historisch overzicht over Augustinusga door wethouder Sjon Stellinga en gaf burgemeester Gerbrandy een aantal voorbeelden van historische besluiten van de raad van Achtkarspelen. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in Café Stynsgea. We kijken terug op een bijzonder geslaagde avond en willen de mensen van Gemeente Achtkarspelen bedanken voor de organisatie van deze avond.

De foto’s van deze bijzondere raadsvergadering vind u via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *