Bijzondere raadsvergadering op 25 januari

De gemeenteraad van Achtkarspelen vergadert donderdag 25 januari op een bijzondere locatie, de Augustinitsjerke in Augustinusga. Het dorp wordt deze avond uitgeroepen tot ‘Kultureel Haaddoarp 2018’ van Achtkarspelen. De raad en het college van b. en w. vergaderen in klederdracht uit de tijd van de Stynsgeaster kunstschilder Willem Bartel van der Kooi (1768-1836). U bent van harte welkom bij deze raadsvergadering.

Bijzondere raadsvergadering
De raadsvergadering start om 19.00 uur en heeft een bijzonder programma. Het eerste deel van de avond gaat over de historie van Augustinusga.  Wat is het verhaal van het rechthuis in Augustinusga en de 17de eeuwse gevelsteen op het Abrahamsplein? En wie was Augustinus, de naamgever van de kerk en het dorp? Ook hoort u welke onderwerpen vroeger actueel waren tijdens een raadsvergadering. Hierna begint de reguliere raadsvergadering met onder andere op de agenda het onderwerp inwoners- en overheidsparticipatie.

De avond wordt opgeluisterd met muziek van fanfare De Bazuin uit Augustinusga en een lied over Willem Bartel van der Kooi van Meindert Talma, Wâlddichter/Wâldsjonger van Achtkarspelen.